De maand November staat bij Kattentrimsalon Cherish volledig in het teken van *de Perzische Langhaar*.

Heb jij een Pers of vind je ze gewoon leuk en wil je hier graag meer over weten, stay tuned!

 

Alle afspraken die in November gemaakt worden voor een Perzische Langhaar krijgen 10% korting*!

Geen Perzische Langhaar in huis? Niet getreurd, alle rassen komen aan bod en alle katten zijn natuurlijk gewoon welkom in de salon!

 

De Perzische langhaar zou in 1600 voor het eerst in Europa gezien zijn. In die lange tijd had de pers de kans om verschillende vachtkleuren en/of oogkleuren te ontwikkelen. Wist je dat de Pers een van de eerste raskatten is?

Kenmerken van de Pers:

· Middelgroot tot groot

· Vol, lang haar

· Korte neus

· Volle kop, bolle wangen

· Bestaan meerdere vachtkleuren

· Kleine maar volle staart

De pers is qua karakter een lieve rustige kat.Door het fokken met deze dieren is er een kortharige variant ontstaan, deze wordt de Exotic genoemd.

Je kan hier de rasstandaard terugvinden van de pers en dus ook de eisen voor een kattenshow:

http://www1.fifeweb.org/dnld/std/EXO-PER.pdf

 

Vachtverzoring van de Pers:

-De Pers vereist veel vachtverzorging. Het is aan te raden om de pers regelmatig te borstelen en te kammen, in sommige gevallen, komt niet vaak voor, wordt wassen aangeraden.

-In de ruiperiode zie je de 'piekharen' beter. Dit zijn de haren die loskomen door het ruien. De vacht moet dan even goed gekamd worden om klitten te voorkomen. Dus enkel de doffe en minder gepigmenteerde haren moeten verwijderd worden. De rest mag je lekker laten zitten. Gebruik een grove tanden kam en een slickerborstel om de haren eruit te kammen.

-Zelf pluk ik niet en raad dat dan ook niet aan, omdat het niet goed voor de vacht is. Maar er zijn mensen en trimmers die het wel doen. Als je plukt mag alleen de bovenste laag lichtjes worden geplukt.

Ontwollen is zeker een NO GO. De ondervacht heeft een functie.